کپسول آتش نشانی

بازدید: 1427

رعایت نکات ایمنی برای هر محیط و شرایطی الزامی و ضروری می باشد به طوریکه بهتر است از تجهیزات و نمونه های مختلف این وسایل ایمنی استفاده کرد تا شرایط و محیط امن و استانداردی را به وجود آورد. تجهیزات ایمنی در دسته بندی های متنوعی قرار می گیرد که نمونه ای از آن تجهیزات آتشنشانی می باشد که خود نیز شامل محصولات و و سایل کاربردی و قابل استفاده ای می باشند. به عنوان مثال کپسول آتش نشانی از مهم ترین این تجهیزات است که بسیار کاربردی و قابل استفاده در محیط ها و مکان های مختلف می باشد. این محصول مدل ها و ویژگی هایی دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. 

بررسی کپسول آتش نشانی 

همانطور که می دانید از کپسول های آتش نشانی به جهت خاموشی و اطفای حریق استفاده می شود که نوع های مختلفی دارد که باید برای انتخاب درست و مناسب آن ها بررسی های دقیق انجام شود تا ایمنی لازم را در شرایط مختلف ایجاد کرد. این کپسول ها را می توان در منازل، ادارات، مدارس، ساختمان و مراکز تفریحی و تجاری، بیمارستان ها، هتل ها و همچنین داخل ماشین ها قرار داد تا در شرایط ضروری و مورد نیاز از آن ها استفاده کنیم. این نوع از محصولات در مدل ها و انواع مختلفی تولید و عرضه می شوند به طوریکه متناسب با نوع جنس خاموشی مواد داخل آن نیز فرق می کند. 

انواع حریق ها 

برای خاموشی هر مکان و شرایطی باید از کپسول مناسب و مجهز خودش استفاده کرد. به طوریکه استفاده نادرست از مواد خاموش کننده می تواند در برخی شرایط به شعله ور تر شدن حریق کمک کند. 
ما در کل شش حالت و کلاس آتش سوزی داریم که برای هر کدام از آن ها نیز از کپسول های مخصوص خود استفاده می کنیم. به هر کدام از این حالت ها Class می گویند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

کلاس A

این حالت از آتش سوزی معمولا مربوط به مواد جامد می شود به عنوان مثال وسایل چوبی، کاغذ ها و پلاستیک در این دسته بندی قرار می گیرند که استفاده از آب برای خاموشی این نوع حریق بسیار مناسب می باشد. 

کلاس B

آتش سوزی های انواع مایع های شیمیایی چون بنزین، روغن و گازوئیل در کلاس B قرار می گیرند به صورتیکه این نوع شدید تر از حالت های دیگر می باشد.

کلاس C

گاز های طبیعی و یا نفتی که باعث انفجار می شوند در این کلاس C قرار می گیرند. محیط های مختلفی با این نوع گاز ها سر و کار دارند که بهتر است برای ایجاد ایمنی و جلوگیری از حوادث غیر مترقبه از تجهیزات و کپسول آتش نشانی مناسب استفاده شود. 

کلاس D

حریق انواع فلز ها چون سدیم و پتاسیم در این دسته بندی می باشد به این جهت که این نوع فلز ها رسانای خوب گرما هستند و در دما های بسیار بالا ذوب می شوند که استفاده از کپسول آتش نشانی درست به جلوگیری از خطرات احتمالی شدید تر کمک می کند. 

کلاس E

آتش سوزی های الکتریکی را می توان به این حالت و کلاس نسبت داد. 

کلاس F

احتراق چربی ها و روغن های پخت و پز در مجاورت با گرما و حرارت را می توان نمونه دیگر از انواع آتش سوزی ها دانست.

در کل نمونه های مختلف این حریق ها با مدل های کاربردی از کپسول های آتش نشانی خاموش می شوند که به بررسی انواع آن ها می پردازیم.

انواع کپسول آتش نشانی 

برای خاموش کردن نمونه های مختلف حریق ها نیاز به نمونه مناسبی از کپسول ها داریم که به کار گیری مناسب آن ها به بهتر شدن شرایط کمک می کند. انواع مختلف کپسول های آتش نشانی به صورت زیر می باشد:

  • کپسول خاموش کننده آبی 
  • کپسول فوم 
  • کپسول آتش نشانی کربن دی اکسید 
  • کپسول های پودر خشک 
  • کپسول آتش نشانی شیمیایی مرطوب 

هر کدام از این کپسول ها نوعی از کلاس های حریق را خاموش می کند. به این منظور:


کپسول آتش نشانی آب؛ این نمونه همانطور که از اسمش پیدا است فقط شامل آب می باشد که برای خاموش کردن نوع حریق Class A بسیار مناسب است. 
کپسول آتش نشانی فوم؛ این نوع به صورت کف عمل می کند به صورتیکه مانند یک لایه مایع بر روی سطوح مختلف قرار می گیرد و راه رسیدن گاز های اشتعال زا را مسدود می کند و برای نمونه ی خوبی برای کلاس های A و B  می باشد.
کپسول آتش نشانی کربن دی اکسید؛ این کپسول نمونه ی مناسبی برای خاموش کردن حریق های الکتریکی می باشد. به طوریکه کربن دی اکسید موجود جایگزین اکسیژن موجود می شود و از ادامه حریق جلوگیری می کند. 
کپسول خاموش کننده پودری؛ این نوع علاوه بر خاموشی حریق های الکتریکی نمونه مناسبی برای آتش های کلاس B، A و Cمی باشد.

کپسول آتش نشانی مرطوب؛ این نوع نمونه مناسبی برای اطفای حریق آتش های کلاس F می باشد و شعله ها را به سرعت خاموش می کند. 

مفهوم رنگ های کپسول آتش نشانی 

بر روی کپسول ها رنگ مشخصی قرار گرفته که هر کدام معنی خاصی دارد به طوریکه رنگ قرمز مربوط به خاموش کننده آبی می باشد. رنگ اصلی این کپسول های آتش نشانی به صورت قرمز می باشد که قسمتی از آن به رنگ های متنوع و به جهت مشخص نمودن نوع مایع داخلی تعریف شده است.
کپسول فومی در یک مستطیل کرم رنگ، پودر در مستطیل آبی، خاموش کننده کربن دی اکسید در مستطیل سیاه رنگ و کپسول شیمیایی مرطوب در مستطیل زرد رنگ مشخص شده است.

کپسول آتش نشانی چگونه کار می کنند؟ 

بلد بودن کار با کپسول های آتش نشانی یک مهارت مناسب محسوب می شود که بهتر است همه ی افراد آن را بلد باشند تا در موارد نیاز و شرایط ضروری بتوان از آن ها استفاده کرد. 
برای استفاده از این محصولات اول از همه باید مطمئن شویم که این کپسول ها پر باشند سپس شلنگ مربوط را در دست گرفته و ضامن موجود باید کشیده شود و با فشار دادن اهرم مایع موجود خارج می شود. 
در هر بار استفاده محتویات داخل این کپسول ها خالی می شود که برای استفاده های مجدد باید در مراکز معتبر این کپسول های آتش نشانی را شارژ کرد.

خرید کپسول آتش نشانی 

این نوع از تجهیزات ایمنی باید با بررسی های دقیق و همچنین از مراکز و سایت های معتبری تهیه شوند تا کارایی مناسبی داشته باشند. سایت بازار ترافیک نمونه هایی از این تجهیزات را فراهم کرده که با بهترین کیفیت ها می توانید نسبت به تهیه آن ها اقدام کنید.