لباس کار

بازدید: 1634

عوامل محیطی مختلف ما را ملزم به استفاده از تجهیزات مختلف می کند. به صورتیکه تجهیزات ایمنی متنوعی برای محیط های مختلف وجود دارد که شرایط ایمن و استانداردی را برای افراد مختلف ایجاد می کند. وجود این تجهیزات و وسایل ایمنی به حفظ سلامتی افراد و استاندارد سازی محیط ها و شرایط مختلف کمک می کند این نوع تجهیزات شامل دسته بندی های متنوعی می شوند که نمونه ای از آن لباس کار می باشد که متناسب با هر محیط و شرایطی آن ها را به کار می بریم. نکات مهمی باید برای انتخاب و استفاده از این تجهیزات در نظر گرفته شود که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

بررسی لباس های کار 

هر محیط کار و فعالیتی به یک سری تجهیزات ایمنی نیاز دارد که لباس های کار را نیز می توان در این دسته بندی قرار داد. امکان وقوع هر حادثه ای در کار وجود دارد که لازم است برای جلوگیری از حوادث بد تر و پیشگیری از حوادث مختلف از تجهیزات درست و ایمن استفاده شود. به عنوان مثال احتمال آلودگی های محیطی و کثیف شدن در هر شرایط کاری وجود دارد که در صورت پوشیدن لباس های کار تا حدودی از آن جلوگیری می کنیم. برای هر فعالیتی لباس خاصی در نظر گرفته شده است که با به کار گیری آن شرایط استاندارد رعایت می شود. 
شاید این سوال پیش آید که چرا به لباس های کار نیاز داریم؟ علاوه بر مطالب گفته شده در مطالب بالا پوشیدن لباس های کار به متحد الشکل شدن افراد در محیط های کاری کمک می کند. همچنین از وقوع خطرات احتمالی و حفظ سلامتی افراد بسیار تاثیر گذار است. 

انواع لباس های کار 

همانطور که می دانید شرایط مختلف کاری وجود دارد که به همین جهت نیز باید از نمونه های مناسب برای این محیط ها استفاده کرد. به همین منظور مدل های مختلفی از این تجهیزات تولید و عرضه می شود که به بررسی نمونه های آن می پردازیم. انواع لباس های کار شامل موارد زیر می شود:
لباس کار صنعتی: شایع ترین نوع لباس ها این نمونه می باشد. این مدل معمولا به صورت یکسره و یا دو تکه استفاده می شوند به طوریکه به صورت کاپشن و شلوار تولید می شوند و مدل های یکسره آن نیز بسیار کاربردی و راحت می باشد. از این مدل لباس می توان برای کار در کارگاه ها، کارخانه ها، فعالیت های تعمیر کاری، امور تاسیساتی و صنایع مختلف استفاده کرد. 

لباس کار خودرویی: این نوع نیز همانطور که از نامش پیدا است در کارخانه های خودرویی به کار گرفته می شوند که معمولا به صورت دو تکه کاپشن و شلوار می باشند. همچنین این لباس ها جنس مقاوم و مناسبی دارند که محافظ خوبی برای لکه های روغن و مواد دیگر می باشد.
لباس کار مهندسی: لباس کار ها نیز بر اساس مسئولیت افراد دسته بندی می شوند به همین جهت در کارخانه ها و شرایط مختلف کاری این نوع لباس ها وجود دارد که معمولا به صورت کاپشن و شلوار است که جیب های متعددی نیز دارد. 
لباس فرم رستورانی: استفاده از پوشش مناسب در این محیط ها از مهم ترین اقدامات ایمنی و بهداشتی می باشد و هر پستی در این نوع محیط از مدل مخصوص خود استفاده می کند. معمولا به صورت پیراهن های ساده و پیش بند ها است که لکه ها و کثیفی ها را به خود جذب می کنند. 
لباس کار پزشکی: این نوع لباس ها به صورت لباس پزشک ها و لباس برای اتاق های جراحی تعریف می شود که استفاده از هر کدام به جهت رعایت ایمنی و بهداشت محیطی از الزامات و به جهت رعایت استاندارد ها می باشد. 

انتخاب لباس کار 

برای انتخاب درست لباس کار برای هر شرایط و محیط کاری نیاز است تا بررسی های دقیق و کاربردی انجام شود تا متناسب با نیاز و شرایط مورد نظر نمونه ی مناسبی از لباس کار را انتخاب و استفاده کنیم. از موارد مناسب به جهت بررسی و انتخاب لباس های کار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت در برابر اشیا نوک تیز و مواد شیمیایی
  • کارایی مناسب در برابر حرارت و گرما     
  • قابل استفاده در دما های مختلف 
  • کاربری راحت و نرم
  • طول عمر و دوام بالا 
  • جنس پارچه مناسب 
  • ضد آب 

نکته ها و الزامات مناسب دیگری برای انتخاب لباس های کار وجود دارد که انتخاب درست و مناسب آن در محیط های کاری بسیار کمک کننده می باشد و شرایط ایمنی را برای ما فراهم می کند. 

جنس پارچه ی لباس های کار 

استفاده از پارچه مناسب و مقاوم برای تهیه لباس کار ها از اهمیت بالایی برخوردار است به همین جهت همواره از نمونه های با کیفیت و مرغوب آن برای این منظور استفاده می شود. معمولا این پارچه ها باید ویژگی های مناسبی چون استحکام و دوام بالا، راحتی و نرمی، قابلیت شست و شو و ثبات رنگ داشته باشد تا نمونه ی با کیفیتی از لباس کار ها تولید شوند. 
جنس های پارچه ای متنوعی برای تولید و دوخت لباس کار ها وجود دارد که به بررسی آن ها می پردازیم. از انواع جنس پارچه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
الیاف های پلی استر: این نمونه از پارچه ها وزن سبکی دارند و همچنین به صورت ضد رطوبت می باشند. این نوع جنس معمولا با پنبه مخلوط می شوند که جنس نرم و راحت تری را ایجاد کند. 
الیاف های پلی آمید: پارچه ی پلی آمیدی بسیار استحکام و دوام بالایی دارد که برای لباس های کار استفاده می شود. همچنین رطوبت بیشتری را نگه می دارد و نمونه ی مناسبی برای تولید لباس می باشد. 
الیاف طبیعی: این الیاف معمولا به صورت پنبه، کرک و پشم هستند که راحتی نرمی مناسبی دارند و به طور معمول با یکی از الیاف بالا ترکیب می شوند. 
یک نکته مهم برای شست و شوی این نوع لباس ها این است که بهتر است با آب ولرم شسته شوند تا بافت های آن آسیبی نبینند.

خرید لباس کار 

برای حفظ ایمنی و سلامت ایمنی در فعالیت های کاری مختلف تجهیزات ایمنی مختلفی وجود دارد که لباس کار نمونه ای از آن ها می باشد و باید برای خرید آن ها نکات کاربردی در نظر گرفته شود تا شرایط ایمن و استانداردی فراهم شود. سایت بازار ترافیک در این زمینه محصولات و نمونه های باکیفیتی را تهیه کرده که برای خرید آن ها می توانید به راحتی اقدام کنید.