علائم ایمنی

بازدید: 1196
دسته بندی تجهیزات ایمنی محصولات متنوع و کاربردی را شامل می شود که برای هر محیط و شرایطی کاربرد دارد و به ایمن سازی محیطی بسیار کمک می کند. برخی از این دسته بندی ها شامل تجهیزات محافظت از بدن در شرایط خاص می باشد و نوع دیگر این دسته بندی شامل علائم و اشارات مختلف می شود. علائم ایمنی یکی از انواع این تجهیزات می باشد که در محیط های مختلف عمومی و شهری می توان آن ها را دید. در واقع با توجه به محیط اطراف خود می توانید نمونه های مختلفی از این علائم را ببینید. دلیل قرار گرفتن این نوع علائم در دسته تجهیزات ایمنی، هشدار در رابطه با خطرات و احتمال وقوع حوادث می باشد که مدل های مختلفی را شامل می شود. 

علائم ایمنی چیست؟

این دسته از تجهیزات ایمنی بیشتر به منظور هشدار و نمایش خطرات و اطلاعات درباره ی شرایط محیطی به ما می دهد که بسیار کمک کننده هستند و از وقوع خطرات احتمالی تا حدودی جلوگیری می کنند. این علائم ایمنی معمولا به صورت تابلو ها و برچسب های کاغذی بر روی دیوار ها و وسایل مختلف قرار می گیرند. 
همچنین وجود این علائم به پیروی از قوانین محیطی و شهری کمک می کند به گونه ای که هر محیطی نیز دستورالعمل های خود را دارد و برای نمایش و اطلاع رسانی به افراد استفاده از آن ها در برخی شرایط بسیار ضروری است. 

انواع علائم ایمنی 

این نوع از تجهیزات شامل نمونه های مختلفی می شوند که هر کدام از آن ها نیز بر اساس رنگ های مشخص شده ای به کار گرفته می شوند. از انواع این علائم ایمنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • علائم اخطاری
  • علائم ایمنی دستوری 
  • علائم شرایط ایمن
  • علائم آتش نشانی
  • علائم بازدارنده 
  • علائم اطلاعاتی
  • علامت بازیافت
  • علائم بسته بندی و انبار
  • علائم اختصاری حمل و نقل 
که از هر کدام این نشانه ها در شرایط و محیط های خاص و مورد نیازی استفاده می کنیم همچنین برخی از این علائم به صورت شب نما هستند که جلوه مناسبی در تاریکی ها و شرایط حساس ایجاد می کنند. 

علائم اخطاری

این نوع علائم همانطور که از نامش پیدا است بیشتر به جهت هشدار و اعلام خطر در شرایط مختلف می باشد و معمولا به رنگ قرمز استفاده می شود.

علائم ایمنی دستوری 

به عنوان مثال در محیط های ساختمانی نشانه هایی به جهت رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از کلاه، دستکش و لباس کار ایمنی نصب می شود که افراد را به رعایت نکات ایمنی دعوت می کند. رنگ این نوع علائم معمولا به صورت آبی می باشد. 

علائم شرایط ایمن 

برای اطلاع رسانی از محیط ها و مکان های ایمن به هنگام حوادث و خطر ها این نوع علائم کمک کننده هستند به گونه ای که جهت پله های اضطراری، مکان های ایمن و درب خروجی را به ما نمایش می دهند و معمولا به رنگ های سبز تولید می شوند. 

علائم آتش نشانی 

به جهت شناسایی تجهیزات و وسایل آتش نشانی این علائم بسیار کمک کننده می باشند و با توجه به ساختار خود آتش نشانی به رنگ قرمز می باشند. 

علائم بازدارنده 

این نوع به نوعی همان علائم ممنوعیت می باشد که افراد را از انجام و ورود به بعضی شرایط و محیط ها منع می کند. علائم ورود ممنوع، سیگار کشیدن ممنوع، پارک نکنید و ... در این دسته بندی قرار می گیرند طرح این نوع علائم ایمنی معمولا به صورت یک دایره و خط روی آن می باشد. 
مثالی از علائم اطلاعاتی نمونه ای به منظور اطلاع از محل مخصوص معلولین، علامت اطلاعات تلفنی، علامت اطلاعات آسانسور، مسجد و ... است که بیشتر به رنگ نارنجی به کار می روند. 
نمونه هایی از علائم مواد قابل اشتعال، مواد سمی، تجهیزات زیان آور به محیط زیست و ... در دسته بندی علائم بسته بندی و انبار قرار می گیرد.
علائم اختصاری حمل و نقل مربوط به هشدار در جهت جا به جایی های آرام و ایمن و جلوگیری از ایجاد خطرات و خسارت های احتمالی می باشد. مثال هایی از این علائم حمل کالای شکستنی، حمل بار دور از سرما، حمل و نقل محافظت از نور خورشید و ... است که بر روی انواع تجهیزات و وسایل استفاده می شوند.
در کل هر کدام از این نشانه ها برای رعایت قوانین و ایمنی افراد استفاده می شود که در طرح ها و حالت های مختلف در محیط های مختلف نصب می شوند. 

جنس انواع علائم ایمنی 

برای استفاده از این علائم ایمنی می توان آن ها را به صورت ها و مدل های متنوعی استفاده کرد بسیاری از این علائم به صورت تابلو و در ابعاد مختلف در محیط ها و شرایط مختلف قرار می گیرند نوع دیگر آن ها نیز به صورت برچسب های کاغذی یا به صورت ضخیم تر هستند که می توان آن ها را بر روی دیوار، درب ها، تابلو اعلانات و یا به صورت تابلو های ایستاده قرار می گیرند. 
با توجه به استاندارد های جهانی و قانونی شکل، ابعاد و رنگ های این علائم نیز متفاوت است. 

رنگ های علائم ایمنی 

در این زمینه هر رنگی مربوط به یک حیطه از فعالیت ها می باشد که برای درک و فهم بهتر همچنین آشنایی با علائم از رنگ های مشخص شده استفاده می شود.
قرمز 
این رنگ بیشتر برای علائم ممنوعه و همچنین امکان خطرات احتمالی و توقف کردن می باشد.
زرد
علائم ایمنی هشدار معمولا با این رنگ مشخص و معرفی می شوند که به منظور دقت و مراقبت نیز می باشد.
آبی
به منظور دستور برای انجام کاری این رنگ کارساز می باشد به نوعی علامت اجباری دارد.
سبز
برای نشان دادن محیط های ایمن، راه های خروجی، تجهیزات و امکانات لازم این رنگ استفاده می شود.
این رنگ ها بر اساس استاندارد های جهانی تعیین شده اند که برای تولید آن ها حتما باید به رنگ ها توجه شود.

خرید علائم ایمنی

قبل از هر چیز باید با توجه به نیاز خود این نوع محصولات را بررسی کرد و سپس اقدام به خرید کرد. نمونه های مختلفی از این تجهیزات ایمنی در مراکز و سایت های معتبر وجود دارد که همچنین سایت نارون با بررسی های لازم مدل های با کیفیت و متنوعی از این محصولات را فراهم کرده که می توانید به راحتی نسبت به خرید آن ها اقدام کنید.